TrackCura

Two-factor authenticatie

TrackCura maakt gebruik van two-factor authenticatie, waarbij naast een gebruikersnaam en wachtwoord, een additionele toegangscode is vereist. Dit zorgt voor een extra beveiligingslaag om de in de TrackCura-applicatie aanwezige persoonsgegevens te beveiligen tegen ongeoorloofde toegang.

Stappenplan

  1. Installeer een authenticator-app op uw smartphone. Bijvoorbeeld Microsoft Authenticator of Google Authenticator. Deze zijn te downloaden in zowel de App Store (iOS) als Play Store (Android).
  2. Indien u voor de eerste keer inlogt bij TrackCura, wordt verzocht om two-factor authentication in te schakelen. Volg de stappen van het inlogproces, totdat er een QR-code (vierkante code) wordt getoond.
  3. Scan deze code met de authenticator-app op uw telefoon (open de app, druk op het plusje (of welke optie de app ook aanbiedt om een nieuwe code toe te voegen).
  4. Rond het inlogproces af door de zescijferige code, die in de app verschijnt, in te vullen in het daarvoor bestemde veld in TrackCura.

De volgende keer dat u in wilt loggen, dient u de authenticatiecode in te voeren die in de app verschijnt. Deze ververst elke 30 seconden, u heeft uw smartphone dus nodig.